Trelleborgs Brukshundklubb

Kursinnehåll

 

Valpkurs (3–9 månader)
Valpkursen innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att kunna uppfostra sin hund till att bli allmänlydig. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig, inlärning av olika allmänlydnadsmoment, lagar och förordningar och annat.

Under kursen lär du dig att lära din valp sig övningar som är viktiga för ert samarbete och en god relation för ert liv tillsammans.

Vi jobbar med bland annat: Kontaktövningar
Gå fint i koppel
Förbudsövningar

Grundkurs (9 mån-vuxen)
Har du av någon anledning missat att gå valpkurs med din hund? Har du en unghund som du vill/ behöver jobba med din relation till? Kanske har du tagit över en vuxen hund? Då är det här kursen för dig!

Grundkursen innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att kunna uppfostra sin hund till att bli allmänlydig. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig, inlärning av olika allmänlydnadsmoment, lagar och förordningar och annat.

Under kursen lär du dig att lära din hund, övningar som är viktiga för ert samarbete och en god relation för ert liv tillsammans.

Vi jobbar med bland annat: Kontaktövningar
Gå fint i koppel
Förbudsövningar
Miljöträning

Allmänlydnadskurs
Kurs för dig som vill fortsätta utvecklas ihop med din hund.

Kursen vänder sig till ekipage som gått valpkurs eller grundkurs.

Målet med kursen är dels att hundägaren ska få goda kunskaper i att utbilda sin hund i grundläggande vardagslydnad på ett positivt och roligt sätt och dels att i slutet av kursen genomföra allmänlydnadspasset med godkänt resultat.

Allmänlydnadspasset innehåller bland annat:
Inkallning med och utan störning
Sitt, ligg, stanna kvar
Tyst i bil
Möta andra hundar
Stoppkommando
Nosarbete
Gå fint i koppel

Agility (över 12 månader och har gått allmännlydnad)

Agility är en fartfylld och rolig sport som passar de flesta. Den bygger på ett bra samarbete mellan hund och förare.
När man springer agility ska man på så kort tid som möjligt ta sig igenom en hinderbana utan att göra fel. Föraren visar hunden vart den ska.
Agility passar alla, från barn till pensionärer och bidrar både till en god relation med din hund och bättre hälsa.

Rallylydnad

I rallylydnad ska hund och förare med glädje och samarbete utföra moment längs en skyltad bana. Det är en bra gren att börja tävla i eftersom hunden hålls kopplad hela tiden i nybörjarklassen.

Spårkurs

Här får ni chansen att utveckla hundens spårförmåga. En både rolig och nyttig aktivering. Spår är ett av specialmomenten inom brukstävling. Du lär dig att lägga spår samt att läsa din hund när den spåra

NoseWork

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer.
Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans.
Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning.  Istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt.
Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.

Kursinfo

Markera den kurs som du är intresserad av, fyll i din e-postadress och ditt namn. Är du intresserad av fler kurser gör du en ny anmälan. Du får ett mail som du måste bekräfta. Ser du inget titta i din spammapp. När en kurs blir aktuell får du e-post med länk så du kan se om kursen passar dig och anmäla dig. Klicka i rutan under ditt namn för att godkänna prenumerationen.
Antispam
Vi har lagt in spamskydd. Fyll i bokstäverna.

 
© Trelleborgs Brukshundklubb

Gislövs strandväg 209 - 231 92 Trelleborg